Pho Saigon

Østbrogade 22, 9000 Aalborg

https://www.pho-saigon.dk


Anmeldt af Pernille Bisgaard Møller


Liflig duft af Pho, strømmer ud på gaden, så vi virkelig kan drømme os tilbage til rejser i Vietnam. Der er rart her på Pho Saigon i Aalborg, i ly for solen denne bagende sommerdag i juni. Det er tidligt på aftenen og ingen på restauranten ud over mine to medspisere og jeg. Vi får en tiltrængt kold Bia Saigon, mens vi studerer et stort menukort.


Asiatiske rammer

Her er mulighed for alt fra friske og stegte forårsruller, Pho, Mi Quang, Báhn Hoi, Com, Bun og Bánh Mi. Alt til rimelige priser og noget for en hver smag. Så for at nå lidt rundt, bestiller vi fire retter og deler. Vi sidder lige under et stort billede af Ben Thanh Markedet taget i nattetide. Der hænger den ikoniske coolie hat på væggen, og andet småt pynt gør det pænt her. I højtaleren spiller Vietnamesisk musik. Vi må indrømme at vi alle tre har besøgt restauranten flere gange, og vi taler om at vi altid ser asiatisk personale, samt kunder ved hvert besøg. Det gør kun oplevelsen bedre.


Begejstring over maden

Vi får friske ruller med shiitake svampe til at starte på. Smagen af citrongræs og mynte er gennemtrængende og passer godt til den velafbalancerede fiskesauce vi dypper i. Som noget ekstra sprødt får vi også pankopanerede tigerrejer vi dypper i sød chilisauce. Disse vækker især begejstring om bordet.


Vi får hovedretterne serveret, og vores tjener er behjælpelig med flere tallerkener, nu når vi deler. De gule nudler som kendetegner Mi Quang ligger flot anrettet i en aromatisk suppe sammen med tigerrejer og mørt svinekød. Retten er flot og indbydende pyntet med riskiks i siden. Jeg mangler den i menukortet beskrevne thai basilikum som pynt, men pyt, det er dejligt alligevel.


Vores anden hovedret er Bun. Nedenunder agurker, salat, syltede gulerødder, peanuts. ristede løg og stegt oksekød gemmer nudlerne sig. Vi tager lidt af det hele på vores tallerken og hælder fiskesauce over. Oksekødet vækker begejstring, for det er mørt og godt krydret. Min ene medspiser, der ikke har besøgt Vietnam, pointerer de ristede løg. Jeg forstår det godt, men det giver mening og umami til retten. Det er en dejligt ret til en varm dag.


Vi er henrykte

Vi slår mave og ser at restauranten nu er godt besøgt af alle aldersgrupper, trods en almindelig torsdag. Vi vurderer at der er plads til lidt sødt. Dog har vi ikke mange muligheder her. Menukortet byder på forskellige smoothies, Vietnamesisk iskaffe og som noget særligt, Bubble tea! Vi vælger en avocado smoothie, der viser sig at være så tyk og cremet at det halve kunne have været nok. Vi er henrykte.