anmeldelse: ny district tonkin





22. februar 2020



Den tredje District Tonkin restaurant er nu åbnet i St. Kongensgade i København





District Tonkin

St. Kongensgade 71

1264 København K

www.district-tonkin.com


Af Inger V. Johansen

Den tredje District Tonkin-restaurant er for nyligt åbnet i København, St. Kongensgade 71, og på vegne af VietNam Ajour indfandt vi os for at anmelde stedet. Vi måtte konstatere at vi var de eneste besøgende i vores modne aldersgruppe. Der var ingen over 40. Det er unægtelig mest et sted for de unge, hvis man kommer om aftenen. Og der var virkeligt mange unge og yngre gæster i restauranten. Stedet henvender sig også især til internationale eller internationalt orienterede unge, med et spisekort udelukkende på engelsk. Stedet er populært.


Med træborde og skamler og bænke uden ryglæn kommer stedet tæt på street-food traditionen i Vietnam. Der er et begrænset antal enkle retter – snacks (bl.a. tigerrejer, nem og wonton), Bánh Mì, nuddelretter og supper, der er lette, velsmagende og billige.


Det er et sted vi især vil anbefale til frokost. Vi fik ganske vist husets vin til maden, men den var ikke noget at anbefale. Det er ikke en restaurant hvor man sidder og hygger sig længe om aftenen med mad og vin.


Lette velsmagende retter

Vi havde valgt nem og wonton til forret. Nem med svinekød og sorte svampe, glasnudler, løg og Tonkin sauce (stærk); wontons med vandkastanjer, sorte svampe og Tonkin fiskesauce. Men egentlig behøver man ikke skelne mellem forret, hovedret mm i restauranten. Man kan vælge at nøjes med en ret afhængigt af appetitten.


Vi konstaterede at man serverede retterne til de to gæster hver for sig og ikke samlet, sådan som det oftest gøres i Vietnam selvom det havde været let for begge at nå retterne og smage. Det virkede som en tilpasning til vestlig madstil. Måske fordi det personale vi så, ikke var vietnamesere, men danskere eller andre vesterlændinge?

Vi fik hovedretterne på samme måde – hver for sig. Vi havde valgt to risnuddelretter, den ene med oksekød i sesam, den anden kylling i citrongræs. Alle retterne, såvel forretter som hovedretter, var umådeligt velsmagende, i den stærke ende.


Drinks og andre District Tonkin restauranter

Restauranten laver en række spændende hjemmelavede drinks og cocktails, som vi ville have smagt, hvis vi ikke var gået direkte til maden. Det er anbefalelsesværdigt hvis man kommer for at få en drink. Der er mangodrinks, kokosnød og lime, også med mynte og ingefær mm. Cocktails -også med andre ingredienser (ananas, vanille, passionsfrugt mm.) samt vodka, sake og rom.


De to øvrige District Tonkin-restauranter i København ligger i Dronningens Tværgade 12, der var den første restaurant af slagsen, samt i Mikkel Bryggers Gade 2.